• Tiger

  7 juni 2022

  “The Tiger, a strong and individual creature. Most known for his courage, his very self in form and feature. The Tiger is a reminder to take notice of aromas and scents in your environment. This will help the safety of your surroundings and to interpret situations by the moment. He may point out to a recent event or situation that prompted you to show courage and determination. Telling you to keep faith and hold on to your strength, what will be your new foundation. The Tiger is an expert in overcoming obstacles and fears. Warning you when negative emotions overdues you and appears. Keep your thoughts strong, steady, calm, and positive. They will becoming more manageable, producing a causative. The Tiger has the natural ability to disappear and to vanish in the shadows. If the enemy is nearby, he is the one who follows. With the Tiger, fears and anxiety can get rid of your side. He will fight with you with what you normally try to reject or hide. Confidential, will be your new way of being. Vitality and health in your life are the new agreeing. The Tiger does the shadow work of annoyance. With his help you can turn it in to joyance. Night vision, a sensitive hearing are his intuitive abilities. Clairaudience and clairvoyance are part of the new you and your affinities. The tiger will help you to improve these talents and gifts. This will help you with your spiritual awakening shifts. The tiger is a spirit keeper, keeps you safe when you transform. Beware when the tiger roars, it is a sign of high wind and storms.” – Lisa de Hoogh

   

  Lees meer >> | 49 keer bekeken

 • Attitude

  29 mei 2022

   

  Create some attitude, is what the angels say. It’s not a bad thing so no more delay. A bit of attitude does not harm anyone. It's what you need to grow and to become. Attitude is about taking back your power. Your inner self knows how, so allow her. Make room for her for growth and to expand. Let her lead the way and take her by the hand. It's your intuition which is calling. Your heart enthralling. The key for magic access and to your sacred space. With love over fear and doubt replaced. A feeling of wholeness will appear. Part of the Legion of Honor, a true chevalier. The angels will be cheering. When you enter and volunteering. Now you have all what is need for creation. Creating a life full of love and luck is now your foundation. Abundance will start to positively flow. It will make your light even more glow. All that with a simply fuck you to all that no longer serves. With open hands receiving all that you deserve.

  - Lisa de Hoogh

  Lees meer >> | 40 keer bekeken

 • Iedereen doet het toch?

  23 mei 2022

  Al heel mijn leven lang hoor ik wat ik moet doen wat normaal is. Wat de maatschappij van mij verlangt. Get a job, zoek vastigheid, pas je aan, zorg ervoor dat er geld in het laatje komt, het huisje boompje beestje verhaal. Doe wat iedereen doet, want zo hoort het.

  Vanavond zit ik op de bank en kijk naar de film Pig met Nicholas Cage, een echte aanrader trouwens. Nog voor de acteur zijn tekst uit kan spreken, zit ik op het puntje van de bank vol van frustratie exact datgeen te roepen wat hij wil gaan zeggen.

  Mijn frustratie:

  In de film ontmoet het personage Robin Feld zijn oude leerling, hulp kok die nu chef is in een luxe restaurant. Waar wordt gekookt met stikstof ect, het soort restaurant waar de crème de la crème uiteten gaat. Het soort restaurant wat meestal gekozen wordt omdat iedereen zegt dat het eten daar hemels is en je daar moet zijn geweest. Ik wil de manier van koken hiermee niet beledigen want het is onwijs knap wat ze kunnen, de manier van bereiden, de techniek en de sensatie aan smaken die in een minuscuul gerechtje wordt gestopt.

  Persoonlijk kan ik me alleen niet voorstellen dat je na een bezoek aan een restaurant als deze voldaan bent, dat je vol zit. De gerechten zijn vaak zo klein, dat het opdienen gepaard gaat met klein bestek. Het is meer het soort type fingerfood, zoals dat heet.

  Maar oké, ik dwaal af, want mijn frustratie zit het hem niet in het restaurant, het soort eten wat er geserveerd wordt. Nogmaals, petje af voor de kookkunsten van de koks, het is denk gewoon niet mijn ding.

  Het personage Robin Feld gaat in de film op zoek naar zijn varken en raakt in scene in gesprek met zijn oude leerling en vraagt of hij deze manier van koken leuk vindt. Zijn oud-leerling antwoord met; iedereen vindt het leuk en lekker. En hier begint het bij mij te borrelen.

  Hoezo iedereen vindt het leuk en lekker, wat vind jij is de vraag. Vind jij het leuk om te doen, is dat waar je van droomde, ben jij gelukkig met de job die je hebt.

  Dit zijn ook exact de vragen die de oud-leerling gesteld krijgt van het personage Robin Feld, sorry spoiler alert, waarom hij niet de pub heeft geopend waar hij vroeger van droomde.

  Wat is dat toch, waarom doet iedereen, of vele in ieder geval, wat iedereen doet. We doen dingen omdat iedereen dat normaal vindt. We wijzen en roepen naar elkaar, gaan uit van een ander zijn verwachtingen. We zeggen dat iedereen ervan houdt, dus ik moet daar ook maar van houden of dat normaal vinden. Anders pies je naast de boot en word je de vreemde eend in de maatschappij genoemd.

  Als we alleen met zijn allen hetzelfde roepen, iedereen doet het, dus is het normaal, dus moet ik het ook leuk vinden. Dat zou dus eigenlijk heel zwart wit gezien betekenen dat we geen van allen weten wat we eigenlijk aan het doen zijn. Dat we geen van allen doen wat we leuk vinden. Wat zou betekenen dat we eigenlijk allemaal ongelukkig zijn in wat we doen en hoe we leven. Volg jij het nog ik niet, de paradox van onze maatschappij.

  Ik wil je vragen hier is eens bij stil te staan, doe je datgeen wat je echt leuk vindt. Volg jij jouw eigen mening of luister je naar die van een ander. Pas jij je aan omdat het zo genaamd zo hoort. Is het jouw hart waar je naar luistert of luister jij naar je ego dat vol zit met vooroordelen, het zogenaamde moeten van onze maatschappij. Leef jij volgens jouw passie of koos je ervoor om iets te doen wat volgens deze maatschappij hoog in het vaandel staat. Of simpel weg gewoon geld in het laatje brengt. Heb jij je passie laten varen, omdat daar is tie weer, iedereen roept dat het volgen van jouw passie onmogelijk is. Dit niks zou opleveren of dat dit alleen voor mensen is die geluk hebben gehad.

  Zelf heb ik ook dit ook altijd gedaan, ik heb altijd gedaan wat iedereen zogenaamd verwacht. Wat zogenaamd zo hoort en normaal is. Wat het me opleverde, helemaal niks, ja een ongelukkig gevoel vanbinnen. Een afstand creërend van me innerlijke zelf, mijn verlangens, mijn dromen, wie ik wezen ben. Het enige wat het me bracht was een dikke vette burn out, onzekerheid omdat ik vergeten was wie ik ben, wat ik wilde en waar mijn hart lag.

  Ik raakte verwijderd van mezelf, trok diverse jasjes aan die me of veel te groot waren of veel te klein. In het een raakte ik verveeld, doofde de vlam in mij helemaal uit, voelde ik me niet genoeg, ik voelde me klein en onbelangrijk. Ik leerde vroeger dat het ging om prestaties, een baan die hoog in functie staat, die je zogenaamd belangrijk maakt. Wat natuurlijk onzin is, want elke baan is belangrijk. We hebben elkaar immers allemaal nodig. Zonder het een bestaat het ander niet. Maar goed, dat besef, dit voelen had ik toen niet of lag ergens ver verstopt onder een laag van moeten, moeten en nog is moeten.

  Het andere jasje, de, ik zeg het even tussen haakjes “de belangrijke baan”, die gaf me ego wel een flinke boost. Maar eigenlijk maakte me die nog veel ongelukkiger dan het kleine jasje. Ik maakte overuren, mijn gehele focus was op die baan gevestigd en dat maakte mijn hart aan het huilen, zo hard. Door een baan als deze, maakte ik geen tijd meer voor wat ik eigenlijk echt belangrijk vond, waar ik echt gelukkig van werd. Daar was gewoon geen ruimte meer voor.

  Luisteren naar mijn hart, nee dat deed ik niet, nou ja zoals ik zei dat leverde me een dikke vette burn out op. Mijn lichaam ging zo zwaar in protest dat ik niet anders meer kon dan luisteren. Mijn lichaam zette me even flink op zijn plaats, door het zo slap en week te maken dat het enige wat ik kon is nadenken. Nadenken over het feit wat ik in godsnaam allemaal aan het doen was.

  Het was niet alleen de burn out die mij wakker schudden, het kwam eigenlijk allemaal tegelijk. Ik heb zolang buiten mijzelf geleefd, alleen maar geluisterd naar wat een ander vond, gedaan wat “iedereen” doet, mezelf daardoor weggegeven. Dat niet alleen mijn lichaam in protest ging, maar ook mijn hoofd. Mijn hele wezen ging zwaar in protest, ik ben door een hel gegaan, ik heb gedacht dat ik doodging, dat mijn leven voorbij was.

  Blijkbaar ben ik zo stronteigenwijs, zo hard en hardnekkig en vastgeroest in het moeten van de maatschappij dat ik dit nodig had om wakker geschud te worden. Van joehoe, Lisa, zijn we er nog, what the fuck ben je allemaal aan het doen, weet je nog wel wie je bent. Het wordt tijd om je ogen te openen, jezelf en je hart weer te gaan voelen. Op het moment dat ik dacht dat ik dood zou gaan, dat mijn leven voorbij was, was het moment dat ik een afspraak met mezelf maakten. Ik zei tegen mezelf als ik hier ooit nog uitkom, ik nooit meer datgeen te doen waar ik ongelukkig van word.  Iets te doen wat niet bij me past, wat zogenaamd normaal is en moet. Ik sprak met mezelf af naar mezelf te luisteren, dicht bij mezelf te blijven en nooit maar dan ook nooit meer te leven volgens een ander zijn verwachtingen.

  Het was een keiharde les, maar dan ook echt keihard, ik had het alleen nodig zoals ik al zei. En op een gekke, mind gefokte manier ben ik er zo dankbaar voor. Makkelijk, nee dat is het niet, nog steeds niet. Iedereen roept nog steeds, er wordt door sommige nog steeds verwacht datgeen te doen wat iedereen doet, wat zogenaamd “normaal” is. Ik voel me daardoor vaak een vreemd eendje, wat ik eigenlijk niet meer mag van mezelf. Wat ik zeg, het is niet makkelijk om echt naar je hart te luisteren. Je passie te willen volgen, als iedereen maar roept en roept, de maatschappij maar dingen van je blijft verlangen, omdat dat zo “hoort”. Terwijl we eigenlijk ondertussen, geen idee hebben waar we dus mee bezig zijn, al spreek ik nu voornamelijk vanuit mijn eigen ervaring. Spreek ik dit uit omdat ik hierin niet de enige ben. Dat weet ik, ik hoor dit uit een ander zijn verhaal, mensen met wie ik spreek, het ongeluk wat ik hoor, die ergens diep van binnen krijst. De onzekerheid, angst eigenlijk, angst om te zijn wie die persoon in wezen is, angst voor het loskomen van het moeten en het zogenaamde normaal. Bang dat ze eenzaam zullen zijn, dat ze raar gevonden worden, dat het volgen van hun passie, hun verlangens, hun hart een illusie is. Iets wat alleen kan bestaan in hun dromen. Dat hun mening niet mag bestaan. Dus sluiten ze maar aan bij een, ik noem het maar even een kudde, waarvan ze denken dat dit goed is. Waar ze zich gezien voelen omdat ze doen wat een ander, iedereen, doet en verlangt.

  Het is alleen zo, dat we ook een kudde kunnen zijn, je geaccepteerd wordt als je doet wat je eigenlijk verlangt en waar je van droomt. Dat je leeft volgens die innerlijke stem, die nu om aandacht schreeuwt. We hebben, zoals ik al eerder benoemde, elkaar nodig. Mensen zijn gemaakt om te verbinden, iedereen heeft zijn eigen skill, talent, gave die nodig is. Het heeft allemaal zijn nut en we kunnen samen dat vreemde eendje zijn. Als we met ze allen ons vreemde eendje van binnen volgen, dat we daarnaar luisteren. Dat we van dat vreemde eendje houden! Dan bestaat er eigenlijk geen vreemd of raar meer. Dan zijn we met ze allen vreemde eendjes die ons laten meevoeren met de stroming van het water, samenwerkend, van onszelf houdend, creërend aan een mooie wereld. Waar we vrij zijn, vrij om te zijn wie we van binnen zijn, geaccepteerd worden. Dit is immers anno 2022 ook aan de orde, we roepen het wel, we doen het alleen niet. Dus ik zeg kom op, doe allemaal die kleine of te grote jasjes uit en ga voelen. Ga ontdekken, probeer maak er een avontuur van, deel het en ontdek weer wie je van binnen bent. Luister naar je intuïtie en volg je hart Omdat ik weet namelijk hoe moeilijk dit is en nog is zeg ik, laten we het samen doen!

  Lees meer >> | 14 keer bekeken

 • Nature - becoming your teacher

  22 mei 2022

   

   

   

   

   

   

   

   

  Nature - Becoming your teacher

  Look at nature how it survive
  Erosion is natures way of life
  Water flows and creates landscapes
  Waves slammed rocks its where water brakes
  The wind makes the water flow
  The sun is their to make it grow
  Creating new land for a new beginning
  A natural flow of ground water springing
  Is about getting rid of the old
  A creation of the new unfold
  It is a lesson that all is necessary
  Where creating the new becomes a primary
  Flow with the stream what life has to offer
  Let it come the services to proffer
  It is a start of a new beginning to grow into
  So be grateful for what life teaches you
  Feeling gratitude for the lessons and opportunities
  Makes you see the positive in these new possibilities
  It all becomes clear and easier to holding
  Influenced by the same forces that determine the remolding
  If life gets to hard or to difficult to bear
  When it sounds or seems to unfair
  Take a look at nature and let it be an example
  Clarity in the process proves the point ample
  Look at nature how it survive Erosion is natures way of life Water flows and creates landscapes Waves slammed rocks its where water brakes The wind makes the water flow The sun is their to make it grow Creating new land for a new beginning A natural flow of ground water springing Is about getting rid of the old A creation of the new unfold It is a lesson that all is necessary Where creating the new becomes a primary Flow with the stream what life has to offer Let it come the services to proffer It is a start of a new beginning to grow into So be grateful for what life teaches you Feeling gratitude for the lessons and opportunities Makes you see the positive in these new possibilities It all becomes clear and easier to holding Influenced by the same forces that determine the remolding If life gets to hard or to difficult to bear When it sounds or seems to unfair Take a look at nature and let it be an example Clarity in the process proves the point ample - Lisa de Hoogh

   

   

   

   

   

   

  - Lisa de Hoogh

  Lees meer >> | 34 keer bekeken

 • Het Vergeten Kind

  22 februari 2022

  Het zit me al een tijdje dwars dat ik geen goede doelen kan steunen door middel van donaties. Dit omdat mijn inkomen helaas hier niet vergenoeg toereikend is. Maar vandaag had ik een helder moment, een ingeving die mij het volgende idee gaf. 

  Wat nou als ik 25% van de winst die ik behaal bij het verkopen van een schilderij ga doneren aan een goed doel. Ik koos voor "Het Vergeten Kind", omdat ik vind dat een kind hoort op te groeien zonder problemen die wij voor hen veroorzaken. Een kind hoort te leven in zijn eigen fanatsiebubbel en met een naïeve naar de wereld te kijken. Onbezorgd op te groeien waar elke nieuwe stap vol goede spanning in een veilige omgeving gezet kan worden.

   Hieronder heb ik de link gekoipeerd van mijn actiepagina op de website van "Het Vergeten Kind" 

  https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/lisa-de-hoogh

  Lees meer >> | 66 keer bekeken

 • 5 augustus 2021 een zeer bijzondere dag!

  6 augustus 2021

  Hallo lieve bezoekers, 

  05 augustus 2021 was een bijzondere dag en ik zal je vertellen waarom. 

  Op 04 augustus 2021 schoot ik weer alle kanten op in onzekerheid en angst. Ik besloot daarom een tarot kaart te leggen om weer wat positieve vibes te kunnen ervaren en krijgen. In deze kaarten stond dat ik de dag erna een kleine verrassing zou ontvangen en dat deed ik! 

  Na het leggen van mijn kaarten besloot ik na het opzeggen van enkele postieve vibrerende affirmaties te gaan slapen, met de hoop dat ik die dag erna die verrassing zou ontvangen. 

  De dag van 05 augustus 2021 liep ten einde, het was al bijna 22:00 en nog steeds geen teken van die kleine verrassing die mijn kaarten hadden voorspeld. De moed begon me in de schoenen te zakken en weer werd ik overladen door onzekerheid en angst. 

  Ik was me laatste schilderij aan het posten op een andere verkoop pagina toen mijn telefoon een ping gaf. Het geluid dat ik krijg wanneer ik een email bericht in mijn gmail inbox heb ontvangen. Nog steeds met de teleurstelling in mijn schoenen opende ik het bericht en slaakte een gilletje van opwinding! 

  Op een ander platform waar ik mijn schilderijen probeer te verkopen welke een schilderij van mij op proef verkoop hadden genomen. Dit om te kijken of er vraag en interesse is naar mijn werk. En deze proef was bovenverwachting goed verlopen, ik verkocht mijn schilderij aan iemand uit Italie. Hoe gaaf is dat! Het was 21:48 toen ik dit heugdelijkje bericht ontving. 

  Mijn kaarten hadden dus niet gelogen en mijn lang verwachte verrassing was daar. 

  Geduld, ja het is niet mijn sterkste kant, maar ik zal vanaf nu proberen meer geduld op te brengen voor het universum en haar beloftes richting mij. 

  En hiermee wil ik dit blog bericht afsluiten. 

   

  Liefs Lisa. 

  Lees meer >> | 97 keer bekeken

 • To Manifest Everything You Want

  20 juli 2021

  Hoe kom je erachter of een gedachte helpend of blokkerend zijn. Helpende gedachten zijn altijd positieve en liefdevolle gedachten, bijv. ik ben het waard, ik kan dit, ik verdien liefde, Blokkerende gedachten zijn negatieve gedachten, zoals bijvoorbeeld ik kan dit niet, ik zal nooit slagen, ik verdien geen liefde ect. 

  Stel jezelf de volgende vier vragen wanneer je wilt toetsen of je gerdachten momenteel helpend of blokkerend zijn: 

  1: Is de gedachte realistisch? 

  2: Helpt deze gedachte jouw om jouw doel te bereiken?

  3: Helpt deze gedacht jouw ongewenste gevoelens te voorkomen (angst, verdriet, boosheid, ect.)? 

  4: Helpt deze gedachte jouw om ongewenste conflicten te voorkomen? Hoezo conflicten, denk je misschien. Het is veel voorkomend helemaal met communicatie op social media, denk hierbij aan whatsapp, facebook en instagram. Dat de verzender en de ontvanger beide een heel ander gesprek voeren tegelijk met elkaar. Omdat de ontvanger een heel ander gevoel bij het bericht plaats dan de verzender eigenlijk bedoeld heeft. Zo kan er een (klein) conflict, meningsverschil ontstaan tussen partijen, terwijl verzender het in eerste instantie alleen maar goed bedoelde. 

  Lees meer >> | 95 keer bekeken

 • Een ode aan mijn overleden hondje

  4 juli 2021

  Thank you Pip for being there 

   

  From the day i met you my life was filled with joy 

  You made my life in something to enjoy  

   

  It was love at first sight  

  And you made it all alright  

   

  You toke away my pain and sorrow  

  With you on my side i was looking forward to tomorrow  

   

  The luckiest girl in the world  

  With your tail on your back curled  

   

  Playing outside in the summer 

  Even a rainy day was even a bummer  

   

  You made me smile from ear to ear  

  I wish you were still here  

   

  Taking walks on the sidewalk  

  How you in a crazy moment bark  

   

  For hours I could talk with you  

  We were a team, a real crew 

   

  You left so suddenly  

  It was way to early  

   

  Life is empty without you in it  

  I am gratefull I admit  

   

  Gratitude for our time together  

   How you made my life matter  

   

  The love you gave 

  You where the sweetest dog, oh so brave  

   

  Thank you for choosing me has your owner  

  It was such a honor.  

   

   

   

  Lees meer >> | 109 keer bekeken

 • Ik vergeef je

  4 juli 2021

  Ik vergeef je zijn de woorden die dwalen als een schimmen vol berouw 

  Ik vergeef je zijn de woorden die ik zou moeten uitspreken naar jou.  

  Met littekens op mijn hart, de diepe sporen van vernedering en verdriet 

  Die jouw haat, woede, het gebrek aan zelfliefde bij mij achterliet  

   

  Ik vergeef je zijn woorden die zouden moeten doorklinken 

  De klanken blijven naar de bodem zinken 

  Deze woorden zijn als een woeste zee met hoge golven,  

  Golven zo krachtig en sterk die schuimbekken als hongerige wolven   

   

  Ik vergeef je zijn de woorden die blijven steken  

  Golven die op de rotsen in miljoenen stukjes breken 

  Hun weg naar de kust niet kunnen vinden  

  Hen weerhoudt om zich met het land te binden  

   

  Ik vergeef je zijn woorden vol van twijfel  

  De diepe sporen die jij achterliet maken dit betwijfel  

  Ik voel me als een bloem wachtend op de lente  

  Haar schoonheid kenbaar maakt met de zon als haar dirigente  

   

  Donkere wolken vol jaloezie en haat die haar groei belemmeren  

  Haar wilskracht en in alles wie zij is willen temperen  

  Ik vergeef je zijn toch de woorden die ik kies 

  Voelen zacht en bevrijdend als een zwoele ochtendbries  

   

  Ik vergeef je niet om wat je hebt gedaan  

  Ik vergeef je om verder te gaan 

  Ik ben klaar om aan mijn reis te gaan beginnen  

  Het leven weer in volle overgave te kunnen beminnen 

   

  Ik vergeef jij zijn de woorden die ik spreek, naar jouw 

  Ik vergeef je omdat er iets in mij toch altijd van je houdt 

  Lees meer >> | 103 keer bekeken

 • Weet iemand wat angst is.

  4 juli 2021

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  De onrust die angst in het lichaam zaait 

  Die alle zekerheden die ze had wegmaait  

  Angst die het hoofd doet dwalen en razen tegelijk  

  Controle verlies is waar je onder bezwijkt   

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Mijn lichaam en hoofd stoppen met samenwerken  

  Die alles in mij doet beperken 

  Onthouden, nee alles lijk je te vergeten 

  Een geheugen die het compleet laat afweten 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Ik kijkt in de spiegel maar zie een ander gezicht 

  Het wankelt me en verlies mijn evenwicht 

  Onzekerheid vult elk hoekje van mijn bestaan,  

  Al gaat het om de keuze, welke kleding doe ik aan, 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Wel honderd keer is daar die laatste spiegelcheck 

  Angst doet de twijfel zaaien loop ik niet voor gek 

  Beverig, met een raar hoofd zoek ik mijn spullen bij elkaar 

  Weer eindig ik voor de spiegel, is er echt niks raar? 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Mijn lichaam begint te trillen,  

  Een lichaam die steeds minder lijkt te willen 

  Het moment komt steeds dichterbij  

  Weer staat er niemand aan me zij  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Wanneer ik de deur uitgaat, mijn eerste stap buiten zet 

  Voelt deze stap alsof ik mijn hele leven inzet  

  Alsof elke stap mijn eindvonnis kan betekenen  

  Dit alles is aan angst aan te rekenen 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Ik loop op straat en kijk om me heen 

  Het angstige gevoel bekruipt me weer, ben ik wel alleen?  

  Even wordt het wazig voor mijn ogen  

  Lijkt even al het leven uit me te worden gezogen  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Ik kan niet meer, help is er iemand die me helpen kan 

  Veiligheid en geborgenheid is wat ik zo verlang 

  Dit is alleen iets wat voor mij nu niet lijkt te bestaan 

  Ik versla de zwakte en zet de overlevingsmodus aan 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Mijn zintuigen gaan meteen op scherp 

  Er is nu niks meer wat ik niet opmerk 

  Daarheen, daar afslaan, dat pad ingaan  

  Dit brengt mij ver bij hen vandaan  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Wanneer het moment nadert dat ik moet gaan slapen,  

  Is het moed wat ik bijeen moet rapen.   

  Bang om mijn ogen te sluiten, de waarschuwing te missen  

  Wat als, is wat angst doet blijven gissen  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Angst verspreid wat er gebeuren kan  

  Wakker blijven is daarom het enige mogelijk reddingsplan 

  Als het “normaal” van de maatschappij zou kiezen door te slapen 

  Is het gevoel van veilig zijn wat ik bijeen zal moeten schrapen 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Ik vertrouwt niemand meer en laat niemand meer toe 

  De voordeurbel gaat, shit shit shit, wie zal daar staan als ik opendoe 

  Wat nou als het mensen zijn die me pijn willen doen  

  Mensen die zich als iemand anders voordoen  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Elke beslissing wordt 100 keer overwogen  

  Elk gesproken woord herzien, werd er niet door hen gelogen  

  Angst maakt alles in de war en wantrouwend 

  Angst maakt mijn leven eng en benauwend  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  De angst voor de val, geeft mij het lef om alles te geven  

  Alles wat ik doe, is om te overleven.  

  Constant alert voor alles om mij heen 

  Bij het horen van geringste geluid krimp ik ineen  

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Angst neemt al mijn energie in beslag  

  Angst is degene met het gezag 

  Angst vraagt, vergt zoveel en voelt raar 

  Angst maakt het dagelijks leven zwaar 

   

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen  

  Controle verlies over bewegen en denken 

  Elk gemaakte fout wordt zwaar ingerekend 

  Zullen mensen het zien als ik naar buiten stap 

  Is er iemand die mij snapt? 

    

  Weet iemand wat angst is, als ze oordelen 

  Dit keer zal angst een andere rol spelen 

  Zich ombuigen in een eigenschap die een mens doet helen 

  Wetend dat deze stap nieuw is en leven veranderd zal zijn 

  Angst zal nu een sterke rol spelen in het mij zijn.   

   

   

  Lees meer >> | 99 keer bekeken