Een nieuwe skill/talent die ik bij mezelf ontdekten en hervond, het schilderen van portretten. Het begon allemaal met het verzoek van een vriend van mij of ik hem en zijn vader wilde naschilderen van een vakantiefoto. Ik waarschuwde hem nog dat dit iets nieuws is en ik misschien niet eens kan. Vol twijfel en toch wat zenuwen begon ik met het schilderwerk. En wat blijkt, ik kan het wel! Verzoekjes zijn altijd welkom!

uit 2021 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Atittude

2022

Met het schilderij "Attitude" nemen we een nieuwe houding aan. Ik ben wie ik ben, voor hun die het begrijpen is er geen uitleg nodig. Voor hen die het niet begrijpen, is er geen uitleg mogelijk.  Ik heb voor de kleur paars als hoofdkleur gekozen omdat deze resoneert met deze nieuwe manier van doen. De klaar paars staat namelijk voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. 

Queen Atlantis

2022

Met het schilderij "Queen Atlantis" neem ik je mee de diepte van de oceaan in waar de oude stad van Atlantis zich verborgen houdt.  Basilea was de eerste koningin van het legendarische koninkrijk Atlantis in de oude Griekse volkstraditie. Basilea was de oudste en een van de meest gevierde dochters van Uranus, die vijfenveertig kinderen had bij verschillende vrouwen, waaronder Rhea en Pandora. Basilea werd bekend als de "Grote Moeder" vanwege de zorgzame manier waarop ze voor haar jongere broers zorgde. 

Woman in the wild

2022

We bevinden ons op de afrikaanse vlakte van de savanne met het schilderij "Woman in the wild", waar een vrouw geniet van haar uitzicht. Ze heeft een wilde geest en een unieke uitstraling.  Met dit schilderij wil ik jouw eraan helpen te herinneren dat je vrij bent, wees net als de vrouw op het schilderij met haar wilde geest. Leef jouw leven volgens je eigen regels en maatstaven. Dans met de wind en schijn zo fel als de sterren in de nacht.  A wild woman with a gypsy soul, with many hearts to stole.
She dances in the wind, with a trouble mind.  
She seeks for freedom in all that she does, someone will say that she seems lost.
She is often misunderstood, with her love and free spirit mood. 
In the stars she seeks her wisdom, aligned with the moon and her rythm. 
She is one of does hard to find, not for society to desinged.
She has a heart of gold, cares for people manifold.
Let her the wild woman that she is, love her for her bliss.
Then she might stay, and will never go away.  - Lisa de Hoogh 

Sjaco en Pa

2021

Mijn eerste portrait schilderij in opdracht gemaakt op verzoek van een vriend van mij. Ik waarschuwde hem op voorhand dat het naschilderen van een foto mij echt nooit zou lukken. Dat ik het nog nooit gedasan had en het alleen maar kon uitlopen op een ramp. Vol van twijfel en een tikkeltje nerveus begon ik met het schilderwerk. Ik merkte al snel dat het me makkelijker afging dan ik dacht. Mijn portrait schilderijen zijn in abstracte vorm, om ze geheel sureel te maken dat zit er niet in en past ook niet bij mij. Wat zouden mijn schilderijen nou zijn zonder die kinderlijkheid erin.