In deze groep kunt u schilderijen vinden die allemaal op hun eigen manier een speciale betekenis hebben, dan wel door het symboliek als de textuur van het schilderij zelf.

uit 2021 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Caught in Heaven

2022

We reizen ver naar boven naar de andere wereld met het schilderij "Caught in Heaven". De kleuren geel, oranje, bruin en goud zijn een krachtige combinatie. Bruin biedt de stabilieit en de rust die je zoekt, oranje zorgt daairn voor persoonlijke kracht en aanmoediging om door te gaan. Ook zorgt oranje voor een metanle zuivering, met de kleur oranje dans je op de tafels van blijdschap. Geel brengt in dit schilderij de mentale kracht, de kennis en het zelfvertrouwen die je nodig hebt om de nieuwe veranderingen door te zetten die je jouw leven een nieuwe betekenis zullen geven. Geel zorgt ervoor dat je het herinnert hoe het was om verbonden te zijn met spirituele rijk, de andere wereld en de verlichte wezens die daarin in leven. Goud geeft je de levenskracht, die een snelle groei zullen brengen. Ook geeft goud warmte en zorgt voor een geborgen gevoel, zodat jij je veilig zult voelen in de verandering die je doormaakt. Net als oranje zorgt goud voor de juiste goede energie en zuivert het lichaam. Zodat je niet alleen mentaal  klaar bent voor de gaande verandering, maar ook lichamelijk krachtig zult zijn.  Die krachtige kleurencombinatie weerspiegelen het proces wat er nu in mijn leven gaande is. Ik doorga een grote verandering in mijn leven waar zelferkenning en zelfliefde naar de oppervlakte borrelen als nooit te voren. Ik maak een grote stap waar zelferkenning en zelfliefde een enorme groei doormaken, hun plek innemend in mijn ziel en mijn ego flink aan de kant zetten.  Tijdens dit proces voel ik me een beetje zoals het meisje op dit schilderij, ik voel me geborgen en veilig in dit proces. Mijn engelen liften mij op, slaan hun krachtige beschermende vleugels om mij heen en bieden mijn warmte en comfort.     

Entering Paradise

2022

Met het schilderij "Entering Paradise" staan we aan de voet van het hemelse paradijs. Noem het de hemel, noem het Walhalla of noem het Asgaard, in elk van hen wordt er gesproken over een waterval, de splitsing van stromend water tussen hemel en aarde.  De vrouw op het schilderij heeft de poort van het Walhalla bereikt en doorgaat nu de laatste test. Is zij puur genoeg om het Walhalla te mogen betreden.  De leeuw, die staat voor schoonheid, kracht en onoverwinnelijkheid. De leeuw verschijnt in de zin en komt voor in het Nieuwe Testament in Openbaring 5:5: Toen zei een van de oudsten tegen mij: 'Ween niet. Kijk, de Leeuw van de stam Juda, de Wortel van David, heeft overwonnen, zodat hij de boekrol en zijn zeven zegels kan openen.' Dit wordt algemeen beschouwd als een verwijzing naar de wederkomst onder christenen.

Give me my Runes

2022

Het schilderij "Give me my Runes" is er eentje met magische krachten. De runes zijn een sterke magneet voor het spirituele en haar connectie. Met dit schilderij ben je in staat om in contact te komen met je beschermengel. En dit is echt gebeurd, een vriend van een vriend van mij zag dit schilderij en kreeg spontaan de naam van zijn beschermengel door. Zo magisch is dit schilderij dus. Door het cominberen van verschillende van oude Runes en de Sigil (magische symbolen) heeft dit gezorgd dat dit schilderij magische krachten heeft gekregen. 

Hello Goodbye

2022

Het schilderij "Hello Goodbye" verteld een liefdesverhaal tussen een man en een vrouw. Er was zoveel liefde tussen de man en de vrouw maar beide durfde dit niet naar elkaar te uiten. Jaren verstreken voordat de man en de vrouw eindelijk open naar elkaar durfde te zijn over de liefde voor elkander.  Het was alleen te laat, op moment van verzoening kreeg de vrouw haar vleugels en de hemel ging open. Vier engelen kwamen naar benenden, de tijd was gekomen dat de vrouw het licht ging dienen als aartsengel. De vrouw nam afscheid, beloofde de man om altijd over hem te waken en dichtbij hem te zijn. Ze spreiden haar vleugels, begeleid door de vier engelen vloog zij naar het licht.  Het afscheid was maar voor korte duur, de liefde tussen de man en de vrouw was te sterk. De vrouw daalde als aartsengel weer naar beneden in de armen van de man. De vier engelen zagen hoe sterk hun liefde voor elkaar was en besloten de vrouw vrij te laten van haar plichten om zo weer als mens op aarde terug te keren. 

Proverbs 30:30 - The Lion in You never retreats

2022

Met het schilderij "Proverbs 30:30 - The Lion in You never retreats" daag ik je uit om zo luid te zijn als het gebrul van een leeuw! Met luid bedoel ik, ik daag je uit om te zijn wie je werkelijk bent. Met de leeuw aan je zijde kun je alles overwinnen. Roep de leeuw aan, hij zal je de kracht, majesteit, de schoonheid, wijsheid, kracht en het durven geven om alleen te staan, volledig voorbereid om trots te zijn op je hele wezen. Met hem in je gezelschap ben je in staat om het allemaal op eigen kracht en jouw eigen power te laten werken. Je kunt je angsten overwinnen, want hij is onbevreesd. Met zijn scherpe tanden en zijn machtige brul zal hij al je demonen verjagen. Hij zal je beschermen alsof je deel uitmaakt van zijn familie en we weten allemaal hoe gevaarlijk een leeuw kan zijn als je in de buurt komt van degenen van wie hij houdt. Dus schud alles van je af, die zorgen, angsten en je twijfels, want de leeuw heeft zijn aankondiging gedaan als je beschermer voor het leven.

Seeking Avalon

2022

Om het schilderij "Seeking Avalon" te omschrijven, zie onderstaand.  Ik ben door duisternis geweest. Ik stak de wildernis over. Ik zwom met haaien en piranha's. Ik heb de hoogste bergen beklommen. Ik vond mijn weg in eenzaamheid. Nu loop ik met wolven. Ik duik naar de grote diepten met de magische zingende walvissen. Ik dans op de mystieke klanken van Moeder aarde. Ik vlieg met de grote witte adelaar over bergen en bomen. Ik loop met de maan en de sterren als mijn gids. Door valleien ga ik rijden op wilde paarden. Op zoek naar het beloofde land. Waar ik de rust zal vinden die ik zoek. Een plek gemaakt van gelach, vreugde, geloof, hoop en vooral liefde. Ik voel de warmte van de zon op mijn huid. Geeft me de troost die ik nodig heb om verder te gaan. Door tijd en ruimte zal ik reizen. Geleid door engelen en mijn spirituele gidsen. Een nieuw avontuur heeft zijn intrede gedaan. Waar een nieuw begin begint met nieuwe magische kansen. - Lisa de Hoogh ️

the 7th Ray

2022

Het schilderij "the 7th Ray" is gebaseerd op de engelen van de zeven stralen. Net zoals het gewone licht uit zeven stralen bestaat van zodra het witte licht door een prisma wordt gejaagd, is het spirituele licht eveneens uit zeven stralen samengesteld.  Het is niet bewust gekozen om de 7de straal als inspiratiebron voor mijn nieuwe schilderij te gebruiken. Dit gebeurde weer vanuit mijn onderbewustzijn en wist ik toendertijd niet waar de zevende straal voor stond. De 7de straal staat voor vrijheid, alchemie, rechtvaardigheid, barmhartigheid, transmutatie en vreugde. hiërarch van het Aquarius Tijdperk. De 7de straal is de straal die de energie van de 6de straal vervangt en heeft te maken met het Watermantijdperk heersen via de planeet Uranus. Door de kracht van de spirituele vlam van de 7de straal kan de ziel zich van de lagere trillingen van het menselijke bewustzijn, verlangen en creaties bevrijden om zich weer vervolgens in het hart chakra te vestigen. Wat haar oorspronkelijke plaats is. Je leert hoe je de vibaraties van je lagere zelf door de hogere vibaraties je hogere zelf kan vervangen. Dit is de weg van de spirituele alchemie en transmutaie, vermeningvuldiging van je beste kwaliteiten/talenten en de ultieme bevrijding van de ziel.  Dit is precies het moment waarop ik mij weer bevind in mijn spirituele ontdekkingstocht/reis. Ik heb contact gemaakt met mijn hogere zelf en we zijn weer een geworden. Ik durf nu eindelijk mijn kwaliteiten en talenten te herkennen en gebruiken. Zoals ik oracle kaarten durfde te leggen voor vrienden van mij en hun vragen van het leven te beantwoorden.     

Archangel Ariel

2021

Het schilderij "Archangel Ariel" staat symbool voor aartsengel Ariel.  'Ik ben aartsengel Ariël. Mijn naam betekent "Leeuwin van God". Als je moed of vertrouwen nodig hebt, roep me dan aan. Ik hou van alle levende wezens en de natuur. Ik creëer onmiddellijke manifestatie van de hoogste wil, door goddelijke magie. Sta jezelf toe om in wonderen te geloven. Wees dat wonder.'

Azrael's Party

2021

Het is feest op het schilderij "Azrael's Party", Azrael ook wel bekend als de Engel des Doods geeft een feest ter verwelkoming van een nieuwe ziel. De ziel zelf voelt zich nog wat bang en weet nog niet helemaal wat hem overkomt. Hij houdt zich stevig vast aan de houten pilaar terwijl hij wordt gebracht door een paard. De ziel zal snel beseffen dat dit de weg naar de hemel is. 

Dreaming

2021

Met het schilderij "Dreaming" neem ik je mee mijn dromenwereld in. Maar eerst wil ik vertellen over de vrouw die opeens op het schilderij verscheen. Ze staat rechts in het hoekje en heeft wat weg van Maria. Bij het zien van deze verschijning en waarom het gebeurde weet ik niet. Rolde er wat tranen over mij wangen van dankbaarheid. 

In mijn dromenwereld wordt er soms nog steeds hard gestreden tegen mijn innerlijke demonen en vecht ik met monsters. Of vechten de monsters met mij mee tegen het kwaad. Ik kom op plekken die ik nog nooit eerder gezien heb en vaak keer ik ook terug naar de plekken. Het is wanneer ik diep en lang droom altijd hetzelfde dorpje waar ik terechtkom. Een magische dorpje met lang uiteengestrekte duinen. 
 

Faithful and True

2021

Het schilderij "Faithful and True" is een vervolg op het schilderij "Lost and Found". Op dit schilderij doen Fatiful and True de laatste check. Of zuiverheid, vergeving en eigenliefde in ons plaats heeft gevonden. De laatste check voor de poorten naar de Hemel, waar de zielen hun thuis zullen vinden. De paarden worden vergezeld door de witte raaf, die als boodschapper en als waarschuwing dient. De witte raaf staat symbool voor het eerlijke beeld van zelf. Heeft een ziel echt de drie hoofdzaken gevonden, de witte raaf houdt hierin in ieder geval een extra oogje voor in het zeil. 

Flower Garden

2021

Het schilderij "Flower Garden" staat voor een zonnige plek, een plek met die zoete geur van de zomer.
Bloemen brengen een vleugje eeuwigheid, vreugde en schoonheid die voorbij het verdriet en de zorgen van de mensenwereld liggen. Een bewuste en intieme relatie met bloemen kan een ervaring van gemeenschap met het Goddelijke geven en het ware bewustzijn in ons wakker maken. Dus ga liggen in dit veilige baken van bloemen en adem. Grond je voeten diep in de aarde. Als je nu in rust komt, merk dan op welke gedachten je hebt, wat er in je opkomt. Dit is een manier van communiceren met het Goddelijke en helpt ons te ontwaken en onze intuïtie te ontwikkelen.

Golden Dragon

2021

Het schilderij "Golden Dragon" bevat een andere versie van het symbool de spiraal. Welke geschilderd is met een gouden draak erin.  Gouden draak De Gouden Draak vertegenwoordigt de meest gerespecteerde kwaliteiten. Het symboliseert voorspoed, gezondheid en wijsheid - de tekenen dat het juiste pad is gekozen. De Gouden Draak vertegenwoordigde de keizer en alles in onze wereld dat hoog in het vaandel staat. Deze draak verschijnt wanneer je opzoek bent naar verborgen kennis, de kennis vanuit de oude tijd en andere dimensies. 

Inner World

2021

Met het schilderij "Inner World" wil ik de innerlijke wereld belichamen. Dat kan die van een volwassene zijn of die van een kind. In dit geval is het een innerlijke wereld waar fantasie tot leven komt, met vreemde wezens, piraten, dromerige paarden, de diepten van de oceaan en nog veel meer. Het is een veilige plek waar fantasieën tot leven kunnen komen en waar alles met en door liefde leeft.

Lost and Found

2021

Op het schilderij "Lost and Found" bevinden we ons in het nergens waar verdwaalde zielen ronddwalen. Engelen zijn hard opzoek naar deze verloren zieltjes om ze naar de poort van de Hemel te leiden. Een poort die word beschermd door Trouw en Waar, zodat alleen zielen met zuiverheid naar huis terug keren. Eerst dient de ziel vergeving en zelfliefde te vinden pas dan zal hij door de poort naar de Hemel worden toegelaten. 

Maya Calendar

2021

Met het schilderij "Maya Calendar" neem ik je mee terug in de oudheid van de Maya cultuur, in de tijd dat zij nog zonnegod aanbaden. De Mayakalender bestaat uit een stelsel van tijdrekeningen die gezamenlijk iedere dag vanaf het begin van de huidige kringloop (11 augustus 3114 v.Chr. in de gregoriaanse kalender) van een eenduidig kenmerk voorzien. In mijn versie van de Maya kalender rekenen we af naar de tijd waar mens en dier samen in harmonie weer kunnen samenleven.  Het schilderij bestaat uit twee losse delen van 50x50x4 cm. Indien u in een van de schilderijen geinteresseerd bent stuur mij dan een berichtje. 
 

Pillar of the Kings

2021

Op het schilderij "Pillar of the Kings" wordt de weg naar midden-aarde bewaakt door in twee goud gekleurde poortwachters. Het heeft iets weg van de poortwachters uit de film de Lord of the Rings.  Sommige wetenschappers geloven dat er zich nog een mysterieuze wereld ligt in het midden van de aarde. Denk aan het boek van Jules Verne. 

Sea turtle

2021

Het schilderij "Sea turtle"  is gemaakt door gebruik te maken van de techniek met de kleine palet mes, geinspireerd op de kleuren van de zeeschildpad en de oceaan.  Zeeschildpad De zeeschildpad totem is voor mensen die coöperatiever en flexibeler willen zijn. Ze kunnen communiceren met de geestenwereld en hebben een grote intuïtie. De zeeschildpad symboliseert succes in alle acties. Een gemakkelijk leven, zonder stress en een duidelijk pad, zonder obstakels, is de betekenis van zeeschildpadden.    

The Road to Redemption

2021

Het schilderij "The Road to Redemption" leidt je naar de weg naar verlossing. Het meisje met de blonde haren staat op het punt de poort van verlossing te bereiken. Wanneer ze door de poort is gegaan zal haar een nieuwe tijd te wachten staan. Een tijd van verlossing, geluk, vrede, blijheid en vooral liefde. Ze zal los zijn van het duitere verleden die haar probeerden terug te trekken in het donker.
Ze zal vrij zijn! 

The Trinity

2021

Het schilderij "The Trinity" is geinspireerd op 'de drie-eenheid'. De Kracht van drie-eenheid is energie. Het hart van de drie eenheid betekent: dat de energieën in één omvattende zuiverheid samenvloeien tot een geheel van kracht, liefde en licht. Op het doek staan drie driehoeken geschilderd, die ook wel piramides lijken onder een Egypitsche magische sterrennacht.  De Heilige Drie-eenheid, Drievuldigheid of Triniteit is de theologische opvatting in veel takken van het christendom dat er één God bestaat in drie goddelijke entiteiten: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. In deze betekenis krijgt het woord een hoofdletter.  De betekenis van deze spirituele driedimensionale driehoek is om je te helpen om elke groei te integreren alvorens weer verder te groeien naar de top of volgende ontwikkeling.  

Three Times Zen with Enso (1)

2021

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

Three Times Zen with Enso (2)

2021

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

Three Times Zen with Enso (3)

2021

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

Turlte two

2021

Het schilderij "Turtle two" hoort eigenlijk bij het schilderij "Turtle", ze zijn er om samen als setje opgehangen te worden. Los van elkaar mag natuurlijk ook. Bij deze omschrijving wil ik je nog een andere spirituele betekenis van de schildpad meegeven.  Schildpad:  In de tijd waarin alles maar sneller en sneller moet gaan, gebeurd het makeklijk dat je de weg kwijt raakt. Jouw leven is een rustig kabbelend beekje dat onderweg van alles tegenkomt, die niet van koers hoort te veranderen. Op het moment dat iedereen maar van alles in jouw beekje dumpt, denk aan wat je leert tijdens jouw opgroeien, komt er een stroomversnelling op gang. Of vindt er een stagnatie plaats die je zelf niet gewenst of zo bedoeld hebt. Hoe kabbel je dan verder op jouw manier.  IZuiveren
En dat is waar de schildpad ook voor staat, dat wat er in het verleden dan ook aan jouw beekje is toegevoegd in het nu of in jouw verleden. Jij moet weten dat dit niet van jouw is, het hoort daarom niet bij jouw Unieke Zelf. Als je ook milieu technische naar de wereld kijkt, naar haar rivieren en hoe de mensheid daarmee omgaat, dan begrijp je misschien beter wat hier bedoeld wordt. De schildpad staat dus voor het zuiveren van jouw rivier, jouw innerlijke reis. Die jouw helpt herinnernen hoe jij weer tot je ware Unieke Zelf kan komen en wie deze in wezen werkelijk was.   

Turtle

2021

Het schilderij "Turtle" is geinspireeerd op de huidtextuur van de schildpad en gemaakt met een klein palet mesje. De spirituele betekenis vande schildpad is die van moeder aarde, iets wat mij onwijs aanspreekt. Zelf ben ik echt een natuur meisje, houdt ik van lange wandelingen door de natuur en woon zelf ook aan het park. Wanneer ik mijn gordijnen opensla wordt ik overladen met het heerlijke groene uitzicht.  Schildpad: Schildpad is vanouds het symbool van Moeder Aarde. Hij gaat in zijn eigen tempo zijn gang en laat zich zelden van de wijs brengen. Schildpad is daarom een symbool voor aarden, voor mindful bezig zijn, jezelf niet te laten opjagen en de tijd te nemen die nodig is om jouw dingen te doen.

Untamed Pink

2021

Met het schilderij "Untamed Pink" wil ik zeggen geef nooit op als het om dingen van het hart gaat. In het midden van het schilderij is een vrouw afgebeeld met rode lange haren, die wapperen in de wind terwijl ze de aarde bewandeld die in roze kleuren kleurt. Ze staat voor puurheid, onschuld en het innerlijke kind. Onbevreesd met haar hoofd omhoog jaagt ze haar dromen achterna en laat zich niet afleiden hiervan of door niemand tegenhouden. Ze heeft gekozen voor haarzelf. 

Yin & Yang

2021

Het schilderij "Yin & Yang" draagt het symbool, de naam zegt het al, Yin & Yang.  Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden. Verder wordt het symbool omgeven door diepe blauwe kleuren alsof ze ligt verstopt als een schat, diep, in het hart van de oceaan. De oceaan heeft de kennis en kracht om blokkades opgedaan tijdens vorige levens te helen. En dan vooral de blokkades die zijn onstaan door eerder misbruik van macht en/of spirituele kracht.