Hier vindt je al mijn gemaakte schilderijen in de style abstract. Met bij sommige schilderijen een persoonlijke uitleg van de betekenis van het schilderij.

uit 2021 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Autumn

2022

Het schilderij "Autumn" siert de warme kleuren van de herfst. Het is een tijd van loslaten en reflecteren. We sluiten ons op in ons warme huizen en trekken ons terug. Dit is ook het moment om terug te trekken in je eigen binnenwereld. Ga na wat er nog aan restjes is wat nog geheeld moet worden, vergeven moet worden en losgelaten kan worden. 

Between Trees

2022

Met het schilderij "Between Trees" neem ik je mee uit voor een wandeling door de natuur. Waar ik mijn inspiratie vondt.  De kleuren, het leven en de energie die tussen de bomen vloeide. Zoals het geluid van muziek zich verspreit en weerkaatst. Werkend alsof ze één geheel zijn dat de aarde overleeft.  Dat is wat ik met dit schilderij wil overbrengen, de rust, de harmonie in kleuren, de samenloop, elk zijn andere frequentie maar dansen op dezelfde maat. 

Black Cross

2022

De kleuren rood vloeien rijkelijk op het schilderij "Black Cross" en worden onderbroken door een wit vlak en het zwarte kruis. Het kruis staat voor hoop en liefde zoals ook de kleur rood doet. Dit schilderij zou een uitbarsting van hoop en liefde kunnen zijn. 

Black white rivers

2022

We stappen de boot in met het schilderij "Black white rivers" volgen de stroming naar nieuw geluk en het begin van het nieuwe leven. Een leven waarin al de negativiteit is weggewassen en weg is gespoeld door de stroming van het water. 

Candlelight

2022

Met warme herfstkleuren die het schilderij "Candlelight" sieren steken we de kaarsjes aan in de donkere dagen. Kaarsen in de kleuren die ons hoop, vreugde, liefde, innerlijke kracht en licht geven. Precies die dingen die we zo hard nodig hebben om deze donkere dagen te trotseren.  De kaars staat voor het element Vuur en symboliseren Universeel voor licht en spirituele verbondenheid. Vuur is warmte en energie.  De kaars staat ook voor je eigen spirtuele kracht, jouw innerlijke licht die zo hard mag schijnen. 

Colored Fog

2022

Met het schilderij "Colored Fog" wil ik het volgende zeggen. Ook al vinden we soms onze weg niet of zijn we onze weg kwijtgeraakt ergens in het verloop van onze levensreis. Zien we niet meer waar we heen moeten door de dichte mist, blijf dan toch positief. Deze mist kan namelijk ook je leven kleuren en er zijn altijd mooie momenten en dingen om dankbaar voor te zijn. Je raakt wel weer terug op de juiste weg, misschien is deze pauze zelfs even nodig om op adem te komen. Dus verlies niet de hoop maar zie de mist als iets kleurrijks en hoopvols, je vindt wel weer de weg. 

Dots and crosses

2022

Het schilderij "Dots and crosses" staat symbool voor geloof en hoop. De blauwe kruisjes op het schilderij zijn het symbool voor het geloof en de puntjes staan voor de hoop. Twee belangrijke componenten om vrijheid, liefde en geluk te vinden in het leven. 

Fox Exposed

2022

Met het schilderij "Fox Exposed" neem ik je mee in de mysterieuze wereld van de vos als spiritueel dier.  De vos als totemdier staat voor eenheid, onopvallendheid en aanpassingsvermogen, intelligentie, observatie en snelheid van denken en handelen. De vos wordt vaak geassocieerd met de figuur van de bedrieger, maar als geestdier kan hij ook veranderen in een leraar die je helpt om snel je weg te vinden om obstakels heen. Als je de wijsheid van de vos-totem volgt, wordt je misschien geroepen om snel denken en aanpassingsvermogen te gebruiken of te ontwikkelen. Reagerend, soms sluw, dit krachtdier is een geweldige gids in lastige situaties.

Golden Lady

2022

Met het schilderij "Golden Lady" verrijk je leven met de Golden Lady als je gids. Het gouden licht van de Golden Lady schijnt op het pad naar genezing, wijsheid en positieve transformatie. Dat geeft je kracht en helpt je om je authentieke zelf te ontdekken. Verbinden met de Hogere Rijken en je hart openen voor je zielsdoel

Kubs of Gold

2022

Met het schilderij "Kubs of Gold" klimmen we de trap op naar een nieuw begin waarin in vrijheid en liefde een nieuw perspectief krijgen.  Goud helpt ons om duidelijkheid te scheppen wanneer ons leven even niet meer overzichtelijk lijkt te zijn, alsof we de controle lijken te verliezen. Goud geeft ons dan levenskracht om de groei door te maken die nodig is. 

Musicbox

2022

Het schilderij "Musicbox" is een ode aan mijn liefde voor muziek. Wanneer ik aan het schilderen ben staat de volumeknop hoog en dansen de noten uit mijn musicbox. Mijn kwasten, al zingend, brengen het verf aan op het canvas op het rimte van de muziek. 

Overcoming the darkness

2022

Het schilderij "Overcoming the darkness" staat voor steun en kracht. Er zit een meisje op de grond en achter haar een groot figuur die haar de steun en comfort biedt de ze nodig heeft om de duisternis in haar te overwinnen. 

Peeping behind the veil

2022

Met het schilderij "Peeping behind the veil", de naam zegt het eigenlijk al neemt de dame op het schilderij een kijkje achter de sluier van een andere wereld. Een wereld vol kleuren en andere lichtwezens. 

Poseidon's Trident

2022

Het schilderij "Poseidon's Trident" bevat het symbool voor de zeegod Poseidon (bij de romeinen Neptunes). De drietand staat symbool voor wijsheid, kracht, beweging en verandering. Wie de kracht van de drietand bezit, heerst over de oceaan en bevat alle krachten die de oceaan met zich mee brengt. 
In de Indische religieuze symboliek verwijst de drietand naar de god Sjiva, dat wil zeggen naar diens drie aspecten, schepping, zijn en vernietiging of naar zijn verleden, heden en toekomst.

Ook staat de drietand symbool  voor de drie energiebanen die betrokken zijn bij een kundalini-ontwaken. 

Purple cave

2022

Met het schilderij "Purple Cave" duiken we de druipsteengrotten in met kleuren die sprankelen in blauw, paars en oranje. Het is de omgekeerde wereld waar in plaats van alles omhoog groeit hier naar benenden groeit.   

Red and orange clouds

2022

Met het schilderij "Red and orange clouds" komen we los van de grond en duiken de wolken in. De zon breekt nog net door en kleurt de hemel oranje en rood. 

Square Breaking

2022

Het schilderij "Square Breaking" dient als inpsiratie om los te breken van het gewone. 

The Inside

2022

Het schilderij "The Inside" neemt je mee op reis naar jouw innerlijke wereld vanuit de duisternis het licht in. Tijdens deze reis vecht je tegen de schaduwen uit het verleden en hervindt je de liefde voor jezelf. Het brengt je inspiratie, de kans om opnieuw te beginnen en te gaan leven vanuit een ander perspectief.  Het zal niet makkelijk zijn, je zal gevoelens van leegte en verwarheid ervaren wanneer je de eerste stappen in je groeiproces zet. Dit gaat over en op een gegeven moment voelen deze innerlijke veranderingen als vanzelf en wil dit zich in de uiterlijke wereld weerspiegelen.   

The World upside down

2022

Er is iets grappigs aan het schilderij "the World upside down", het maakt namelijk niet uit hoe je het schilderij houdt maar de wereld lijkt altijd op zijn kop te staan. Verder maakte ik gebruik van rustige aarde tinten, die dit landschap vormen. 

Touched by Gold

2022

Het schilderij "Touched by Gold" staat voor onze donkere en lichte kant, die in de chinese cultuur bekend staat als de Ying en Yang. Of zoals de indianen het verhaal vertelden over de witte wolf en de zwarte wolf, welke van de twee geef je te eten. Ik denk persoonlijk dat er ook een gulden midden weg is waarin beide kanten geaccepteerd worden. Omdat beide kanten toch onderdeel van jouw zijn. Daar staat de gouden lijn symbool voor die de scheiding is van de donkere en de lichte kant. 

Waves

2022

Het schilderij "Waves" staat symbool voor beweging en verandering, zoals de golven slaan op de oppervlakte. Een nieuw land creërend waar het nieuwe kan groeien en zich kan ontwikkelen.  De beroemde uitspraak van de vroeg-Griekse filosoof Herakleitos, Panta Rhei, alles stroomt, alles is in voortdurende beweging, is ook een verwijzing naar het water en haar beweging. Ook staan de golven symbool voor het feit dat niets blijvend is en het verleden slechts een illusie is omdat het niet nieuwe alweer klaar staat om door te breken in iemand zijn leven. Communicatie is ook iets waar de golf symbool voor staat, communicatie die van binnen naar buiten gaat. Over het uitzenden en ontvangen van communicatie. Deins mee op de beweging van de golven, voel de kracht en accepteer de verandering. 

What a mess

2022

Het schikderij "What a Mess" is een explosie met de kleuren goud, zwart, wit, brown en met roodtinten. Op het moment van schilderen voelde ik me vrij en onbezonnen, wat ook wel in het resultaat is te zien. 

A forests heart!

2021

Met het schilderij "A forests heart" dwalen we diep het woud in opzoek naar haar hart. Waar we innerlijke rust en verbinding met moeder aarde vinden. Maar vooral verbinding met ons innerlijk zelf, de ware raadgever wanneer je even verdwaalt tussen de bomen. De bladeren van de bomen zullen magische woorden in onze oren fluisteren. Om je weer terug te leiden naar het juiste pad. 

Against the black wall

2021

Het schilderij "Against the black wall" staat symbool voor groei. Na donkere tijden, kan er altijd weer iets moois opbloeien. Ook al zijn de muren nog zo hoog, weet dat je er altijd boven uit kunt groeien! 

A Geisha's World

2021

Met het schilderij "A Geisha's World" neem ik je mee terug naar Japan in de 18e en 19e eeuw, waar Geisha's (Japans: 芸者; /ˈgeːʃa/), geiko (芸子) of geigi (芸妓) een grote rol speelden. Een geisha (spreek uit als ‘geesja’) is een hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouw die zorgt voor vermaak op feestjes in Japanse theehuizen. Haar taak is de gasten te entertainen met een gesprek, of met klassieke Japanse muziek zorgde voor zang en dans. Dit in typische, streng gestileerde kledij.   Letterlijk betekent geisha "kunstpersoon".

Alligator Hill

2021

"Alligator Hill" bestaat uit twee losse schilderijen. Ik heb gebruik gemaakt van groene kleuren en deze aangebracht met een paletmes. Waar staat de alligator voor. De alligator staat voor kracht, zijn overlevingsdrang en zijn eindeloze geduld. Ook staat de alligator voor de oerenergieen van geboorte, moederschap en de inwijding binnen een nieuwe groep. Dus eigenlijk voor opgenomen worden binnen een gemeenschap of het ontmoeten van nieuwe mensen. 

A passion twist

2021

Op dit schilderij "A passion twist" is er sprake van echte passie tussen man en vrouw. 

A purple wishpering

2021

Een beschermengel die wijze woorden in de oren fluistert. 

As above so is below

2021

Het schilderij "As above so is below" is een oude kaart, die je meeneemt naar verborgen plekken op deze aarde. Het schilderij bevat vormen van mensen, mysterieuze wezens, land dieren en zeedieren. Houdt het schilderij maar is op zijn kant en er verschijnen opeens allemaal dieren.  Volgens sommige wetenschappers bestaat er in onze aarde nog een andere wereld. Zou dit de kaart zijn die leidt naar deze verborgen wereld? Waar dieren, mysterieuze wezens en mensen naast en met elkaar leven.   

A spicy touch

2021

in het schilderij "A spicy touch" wordt het vrouwelijk lichaam door haarzelf aangeraakt. 

Bird Cage

2021

Het schilderij "Bird Cage" is gemaakt met harde warme roze tinten in de abstract expressieve stijl. Tijdens het nabewerken verscheen er een klein vogeltje in het midden van het schilderij. Ik heb dit vogeltje extra geaccentuurd en het schilderij afgemaakt met vier verticale stroken die de zitstokken in een vogelkooi moeten voorstellen.  Wat er nog meer valt te zien in dit schilderij zijn bloemen, maar wie weet ziet u hele andere dingen naar voren komen. 

Black Silhouette

2021

Het schilderij "Black Silhouette" is in opdracht gemaakt. Je ziet op het schilderij een zwarte vrouwen figuur met gouden expressieve tonen. 

Broken but strong

2021

Op dit schilderij "Broken but strong" zie je hoe een vrouw zich struggelend voort beweegt op handen en voeten. De kracht schuilt hem in de houding van haar lichaam, je ziet hieraan dat ze nog niet is bereidt op te geven. 

Chapter Two

2021

"Chapter Two" bestaat uit twee losse delen van 50x40 cm. Waarom ik voor de naam "Chapter Two" gekozen heb is omdat deze schilderijen een vervolg zijn op de schilderijen "Yellow Books". Met "Chapter Two" luidt ik voor mezelf een nieuwe levensfase in. Er zijn nieuwe stappen gezet waarin ik het verleden niet meer zal zien als iets negatiefs maar zal gebruiken voor het goede.  

Colour boxes

2021

Op het schilder "colour boxes" zit een vrouw op de grond met achter haar gekleurde boxen. 

Erotic

2021

Over het schilderij "Erotic" hoef ik denk niet veel te zeggen. Het schilderij spreekt al genoeg vanuit zichzelf. Wel wil ik er nog aan toevoegen dat wanneer ik er naar kijk ik vrouwlijk kracht zie, passie en sensualiteit. 

Exploding water

2021

Op het schilderij "Exploding water" neem ik je mee in de strijd tussen angst en het willen verdergaan in het leven. In het midden van het schilderij zie je de waterexplosie van de tegenstrijdigheid die zich in mijn hoofd afspelen. 

Feeling all green

2021

Op dit schilder "Feeling all green" is te zien hoe de vrouw omgeven wordt door diverse kleuren groen van haar aura.  Groene Aura
Mensen met een groen aura zijn liefhebbend, gevend en genereus. Ze zijn diep verbonden met de mensen om hen heen en zijn vooral heel vriendelijk. Wel kunnen zij struggelen met gevoelens als afgunst, minderwaardigheid en jaloezie.

Feeling down

2021

Op het schilderij "Feeling Down" voelt een vrouw zich verloren en eenzaam. Ondanks dat ze omgeven wordt met de kleur rood, de kleur van de liefde die nog steeds om haar heen huist. 

Flower Field

2021

Op het schilderij "Flower Field" zie je hoe het kleinste bloempje haar vleugels heeft gekregen. Ze durft eindelijk haar vleugels uit te slaan, om de mooie bloem te worden die ze is. 

Golden Blue

2021

Op dit schilder "Golden blue" is een vrouw te zien in een zittende positie die wat verloren om zich heen kijkt. Ze draagt haar haar vlak voor haar gezicht. Dit doet ze omdat ze bang is voor de buitenwereld en zich zo een beetje kan verschuilen. 

Golden City

2021

Het schilderij "Golden City" bestaat uit twee losse delen, ik zal alvast even zeggen beide zijn eventueel ook los verkrijgbaar. Het voelt voor mij als ik naar dit schilderij kijk alsof ik wordt meegenomen naar een land hier ver vandaan. Waar de straten goud vloeien, met hoge gouden torens en in het midden van "Golden City" een magische kasteel helemaal van goud. Hier leeft men met elkaar en naast elkaar in vrede en in harmonie.  

Golden Elevator

2021

Met het schilderij "Golden Elevator" schieten we omhoog weg van de schaduwen uit het verleden. Wanneer we dromen over een lift die omhoog gaat, beteket dit dat je op de goede weg bent om je doelen te behalen. Er wordt steeds meer ruimte gecreeerd om weer te genieten van het leven. Ook betekent het dat je bewustszijn steeds groter wordt.  Het waren drie dagen dat ik op bed doorbracht, drie donkere dagen in de schaduw. Strijdend tegen mijn innerlijke demonen, die me weer terug wilde sleuren het diepe in. Ik moest en zou deze strijd winnen, mezelf hervinden, mijjn angsten achterhalen en zelf-liefde vinden. Het ging hier om een belangrijk keerpunt, ik voelde het, dus zetten ik alles op alles. Ik vond de gouden deuren van de lift en nadat ik in stapte schoot ik verder weg dan ik in tijden van het donker was geweest. Dit schilderij staat dus voor een belangrijk keerpunt in mijn leven, het staat voor meer ruimte om weer te genieten van het leven, ruimte voor kracht en positiviteit en ruimte voor een glimlach.   

Golden simplicity

2021

Op het schilderij "Golden simplicity" is een goud silhouet van een vrouw te zien, hier draaide het om simplicity. De eenvoud van een witte achtergrond met als voorgrond het gouden lichaam van de vrouw. 

Green Cobra

2021

Op het schilderij "Green Cobra" zie je hoe een groene cobra door het struikgewas heen glijdt.  De cobra als spiritueel dier, staat hij voor bescherming en healing. Met de cobra kom je voor een transformatie van kracht in je leven te staan. Een oud deel van je moet sterven opdat er iets nieuws in je kan groeien. Het beschermende schild leert je je moedig op te richten.

Green Metallics

2021

"Green Metallics" bestaat uit drie verschillende schilderijen, welke samen een eenheid vormen.  Waar goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid. Zilver is futuristisch, strak en modern. Zilver is koel, duidelijk en onpartijdig. Zilver is elegant, rustig, onbevooroordeeld en straalt sereniteit uit.

Green metallics (1)

2021

Van het schilderij "Green metallics" zijn er totaal drie. Op elk van hen heb ik gewerkt met twee verschillende soorten verf, dit zijn acryl verf en een chrome verfspray.  Wat kunnen we vertellen over de kleur zilver en haar spirituele betekenis:  In de alchemie werd voor zilver het symbool van een halve maan gebruikt en alchemisten noemden het Luna. Zilver staat dus in verband met de maan, water en het vrouwelijke principe. Ook staat het voor zuiverheid, een schoon geweten, goede bedoelingen en goedhartigheid.

Green metallics (2)

2021

Van het schilderij "Green metallics" zijn er totaal drie. Op elk van hen heb ik gewerkt met twee verschillende soorten verf, dit zijn acryl verf en een chrome verfspray.  Zilver in je dromen Zilver is een mineraal verbonden met de grootmoeder maan. Uiteraard weten we allemaal dat zilver een waardevolle kleur is die kan wijzen op intuïtie en spirituele progressieve kracht. Deze droom duidt op een verhoogde focus op rust en reiniging. Voor diegenen die geboren zijn tussen 20 januari en 18 februari, is dit een tijd van het reinigen van de zilveren maan, daarom kan een droom van zilver een krachtige focus betekenen op het uitbreiden van je eigen spirituele leven. De droom geeft ook aan dat er waarschijnlijk een spiritueel ontwaken zal plaatsvinden, er kan enige openbaring zijn over de zuiverheid van je spirituele levensstijl. Kostbaar zilver zien betekent dat je je gaat aanpassen aan moeilijke situaties en dat andere mensen je ware waarde gaan realiseren.

Green metallics (3)

2021

Van het schilderij "Green metallics" zijn er totaal drie. Op elk van hen heb ik gewerkt met twee verschillende soorten verf, dit zijn acryl verf en een chrome verfspray.  Zilver en haar magische krachten Planeet: Maan Dag: Maandag
Zilver heeft verborgen capaciteiten en hoort bij maandag. Het is de kleur van de maan en zijn maangodinnen, Isis, Selena, en Diana. In de magie wordt zilver veel gebruikt voor nachtelijke rituelen omdat zilver tijdens het ritueel snel inzicht geeft en plotselinge visioenen helder maakt. In de magie staat zilver voor, dromen, capaciteit, intuïtie en geheime wensen.

Holding tight

2021

Op het schilder "Holding tight" wordt een vrouw stevig omhelst door haar man. 

In mermaid colours

2021

De vrouwe schermt zich af met haar energie van de fluisteringen van het de blauwe schim. 

Into the Innerlight

2021

Het schilderij "Into the Innerlight" is in opdracht gemaakt. Er werd mij gevraagd iemand zijn duistere periode uit zijn leven weer te geven, en hoe hij in het licht stapten. Wat voor mij een makkelijke opdracht was om te maken omdat ik zelf ook in het licht ben gestapt na jaren in de duisternis te hebben geleefd.  Met de kleuren wit, zwart en rood maakten ik een klok met in het midden van de klok een donker gat. Het zou bijna ook een tunnel kunnen zijn die je steeds verder het licht in neemt. 

Orange Passion

2021

Op het schilderij "Orange Passion" zien we man en vrouw die de liefde bedrijven. Ik heb dit schilderij in opdracht gemaakt. 

Purple Circus

2021

Waar de verbeelding in het circus een grote rol speelt zo spreekt de kleur paars ook over verbeelding. Het stimuleert de verbeelding zelfs en inspireert tot hoge idealen. Het is de kleur van intutie en spiriualiteit, die ons in staat stelt om in concact te komen met onze diepere gedachten. De kleur paars wordt ook wel gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. Paars is de kleur van waardigheid, van macht en ijdelheid.  Mensen die zichzelf ‘anders’ voelen of vinden, kiezen vaak voor de kleur Paars. Paars staat ook voor het in conflict zijn met zichzelf wat betreft gevoel en verstand. Dit heeft te maken met het feit dat Paars een menging is van de primaire kleuren rood en blauw wat ook contrast kleuren zijn.,  In het schilderij "Purple Circus" neem ik jullie mee in mijn belevingswereld, mijn veilige haven waar het oke is om anders te zijn. Waar ik mezelf expressief kan uitdrukken, kan dansen, het is een plek waar ik in de schijnwerpers durf te staan. In mijn circus durf ik te dromen en echt te leven, dans je met mee?   

Purple woman

2021

Het schilderij "Paarse vrouw" staat voor een verandering in het leven. Een tijdje verloor ik mijn spiritualiteit en niet alleen in mijn donkerste jaren. Maar ook, in de jaren dat ik opgroeide tot de vrouw die ik nu ben. Het is handig dat de kleur paars staat voor spiritualiteit. Deze kleur is zeldzaam en mysterieus omdat hij verbonden is met het onbekende, bovennatuurlijke en goddelijke. Er was een moment in mijn leven dat zo donker was, dat het enige wat ik kon doen was schreeuwen en huilen om hulp en dit was het moment dat een paars licht voor mij verscheen, zo groot als een autoband. Deze dag vond ik mijn spiritualiteit terug en mijn geloof in engelen en de mysteries van de aarde. Het veranderde alles en het was het begin om mezelf in zijn heelheid te vinden.

Reach out for light

2021

Op het schilder "Reach out for light" zie je het gevecht van het uit de duisternis klimmend grijpend naar het licht met het donker nog aan je handen gekleefd. 

Riding on a blue horse

2021

Het schilderij "Rijdend op een blauw paard", de naam zegt het al, toont een vrouw die op een blauw paard rijdt. Voordat ik begon te schilderen, voelde ik de drang om een ​​vrouw te schilderen op een paard met de kleur blauw. De symboliek en betekenissen van het paard omvatten vastberadenheid, uithoudingsvermogen, moed, vrijheid, reizen, schoonheid, majesteit en geest.
Je hebt de kracht om alles en nog wat je kiest in je leven te veranderen. Als alternatief moet je begrijpen dat echte kracht de wijsheid is die je vindt in het herinneren van je reis. Bovendien zijn mededogen, zorgen, onderwijzen, liefhebben en delen van je gaven, talenten en capaciteiten de poorten naar macht. De kleur blauw staat volgens de Bijbel voor de hemelse liefde voor de waarheid. Blauw vertegenwoordigt zowel de lucht als de zee en wordt geassocieerd met open ruimtes, vrijheid, intuïtie, verbeeldingskracht, uitgestrektheid, inspiratie en gevoeligheid. Blauw staat ook voor betekenissen van diepte, vertrouwen, loyaliteit, oprechtheid, wijsheid, vertrouwen, stabiliteit, geloof, hemel en intelligentie. Waarom al deze informatie, het is vanwege het belang in de betekenis van het paard en blauw. Beiden staan ​​voor vrijheid en wijsheid, maar dat is niet het belangrijkste. Het zijn zowel krachten als symboliek die samen instorten. In deze tijd van mijn leven kreeg ik mijn nieuwe thuis, weg van mijn ex die mijn leven zuur en een echte hel maakte. Het was drie en een half jaar dat we samen waren, en hij maakte me bijna kapot. Ik had altijd een zwak en speciale liefde voor het paard, en hij keerde terug in mijn leven als geestdier, waardoor ik extra kracht, vertrouwen, schoonheid en liefde kreeg om door te gaan. De voorstelling in het blauw bracht me rust en hield de boze geesten op afstand. Zodat ik weer geloof en hoop zou vinden.

Save Our Planet

2021

Het schilderij "Save Our Planet" staat voor een schonere en mooiere wereld. Een wereld waarin bevuiling van onze aarde stopt. Waar we gezamelijk en in harmonie in een schonere wereld leven. Met plastic vrije oceanen en zeeen en overkapping van de regenwouden is gestopt. Waar er geen blikjes meer aan de bomen groeien en de kleuren van plastic de grond niet meer vloeien. Het schilderij "Save Our Planet" geeft weer dat het mogelijk is om op een plastic vrije en bevuilde aarde te leven, gezamelijk en in harmonie. 

Sin city

2021

Wanneer je naar het schilderij "Sin city" kijkt waan jij je door de straten van Sin City waar alles grauw en donker is, straten gevuld met hoge flattorens in zwart en wit. Het enige wat kleur afgeeft is een flikkerend oranje, een beetje rose van reclame borden die de straten verlichten. 

Square Thinking

2021

Het schilderij "Square Thinking" is gebaseerd op de methafor buiten hokjes denken. Het gaat hier om anders denken, onconventioneel of vanuit een ander perspectief denken.  Wanneer het leven even niet zo gaat als je zou willen, probeer dan buiten het hokje te denken. Plaats het in een nieuw perspectief en zie de les die je eruit kan halen om te groeien tot de prachtige persoon die je bent. Plaats het in een ander licht! 

The Golden Path

2021

Het schilderij "The Golden path" is vernoemd naar de spirituele betekenis van het gouden pad. Je zou het Gouden Pad kunnen vergelijken met het spirituele Panta Rhei. Alles stroomt, alles is constant in beweging. Het draait hier om de al heersende energie die door ons alle heen stroomt, die stroomt door alles wat leeft en energie is. De energie waaruit wij voortkomen waaruit wij bestaan, het mysterie van het universum die ons laat bestaan.  Het gouden pad De energie van het Gouden Pad is een universele energie waar alles van is vervuld en die door alles heen stroomt. Hoewel niemand echt weet of begrijpt wat deze energie precies is of waar ze vandaan komt, is het een feit dat ze bestaat.

The orange planet

2021

Op het schilderij "The orange planet" gecombineerd met de kleuren rood en beige/bruin is veel te zien. Daarom ook de naam "The orange planet". Als je op een bepaalde manier kijkt lijkt het donkere gedeelte de vorm van rozen te hebben, is er in het witte gedeelte een oranje hart ontstaan. Het is een schilderij die beweegt en laat dat nou een van de dingen zijn waar de kleur oranje voor staat.  Oranje:  Door de combinatie van rood en geel is oranje een combinatie van het lichamelijke (rood) en emotionele (geel). De warme kleur staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. Met oranje aan je zij, dans je door het leven en als het even kan boven op de tafel. Oranje flirt en is altijd opzoek naar vreugde en plezier. Verbindt zich graag met de wereld om hem/haar heen, samen zijn en samen delen. Het geeft oranje een geborgen gevoel en dat is voor de mensen met deze kleur belangrijk.   

Walldeco in 50's style

2021

Op het schilderij "Walldeco in 50's style" is een vrouw te zien zitten in haar woonkamer met het typisch 50's behang op de achtergrond. 

Yellow Books

2021

Het schilderij "Yellow Books" geeft een nieuw begonnen hoofdstuk aan en bestaat uit twee schilderijen van 50 x 40 cm. Een hoofdstuk vol met vreugde en enthousiasme. Geel zal optimise brengen, wijsheid en intellect. Het zal mijn wil ondersteunen, concentratie, logica en helpen met het geheugen. Geel vormt het element vuur, ego en jouw indentiteit. Geel is de kleur van ons derde chakra die onze zonnevlecht symboliseert.  Ook staat geel voor de geest en communicatie. In de tijd dat magie nog werd uitgevoerd, gebruikten men de kleur geel voor positivieve verandering aan te brengen. In de magie wereld staat de kleur tot op hedendaags nog altijd voor wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en zo ook weer de geest. Het is ook de spirituele kleur van het Boeddhisme. Waar staat de kleur geel voor in de bijbel.  De beproeving van het geloof zal kostbaarder zijn dan goud en beproefd worden met vuur. Hier is de betekenis: geel wordt geassocieerd met vuur, dat op zijn beurt altijd geassocieerd is geweest met het zuiveringsproces. Een heel boek werk waar de kleur geel voor staat en zo is er nog veel meer die de kleur geel aan ons wil en kan vertellen. Maar dat is voor een andere keer.